ULTRA CERDANYA SHORT 2019 *REGLAMENT* ÍNDEX


Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "ULTRA CERDANYA SHORT 2019 *REGLAMENT* ÍNDEX"

Transcripción

1 ULTRA CERDANYA SHORT 2019 *REGLAMENT* ÍNDEX 1. Article 1: Requisits dels participants 2. Article 2: Inscripcions i cancel lacions 3. Article 3: Declaració d aptitud física. 4. Article 4: Dorsal, bossa del corredor i xip de control 5. Article 5: Material tècnic obligatori i recomanat 6. Article 6: Punts de control, avituallaments i assistència 7. Article 7: Abandó i evacuació 8. Article 8: Seguretat i assistència mèdica 9. Article 9: Modificació del recorregut, temps de pas o suspensió de la prova Modificació del recorregut/temps de pas i neutralització/suspensió. Suspensió de la prova abans de la data prevista. 10. Article 10: Penalitzacions i reclamacions 11. Article 11: Reclamacions 12. Article 12: Categories i premis 13. Article 13: Drets d imatge 14. Article 14: Protecció de dades 15. Article 15:Modificació del reglament

2 ULTRA CERDANYA SHORT L ULTRA CERDANYA SHORT de 9km, d'ara endavant la UCS, és una cursa de muntanya que segueix senders i camins per la Comarca de La Cerdanya entre els 1000 i els 1600 metres d altitud. La distància d aquesta cursa és de 9km. Desnivell positiu La sortida serà el diumenge 19 de maig a les 10.00h des de la plaça Major d Alp. L arribada serà al mateix lloc. Es donarà un límit de 3h per complimentar el recorregut. Es primarà, sobretot, la seguretat dels corredors en cas de condicions meteorològiques adverses amb circuits alternatius i llocs de recollida Article 1:Requisits dels corredors Els requisits dels participants de la prova seran els següents: - Per participar a les curses s'ha d'haver complimentat el formulari d'inscripció amb totes les dades exigides i formalitzar el pagament de la mateixa. - Conèixer i acceptar el reglament actualitzat de la prova. - Ser major d edat en el dia de la cursa. - Ser conscients de l exigència de la prova, tant com a nivell físic com psicològic. Disposar de l experiència, material, físic i mental necessaris per poder afrontar la prova i els possibles problemes que puguin sorgir durant el transcurs de la marató, tal i com poden ser: dolors articulars, dolors musculars, dolors digestius, metrologia, orografia, ferides lleus...etc. - Omplir i entregar la declaració d aptitud física que podreu trobar a la nostra web : - Els participants que no disposin de la targeta federativa oficial de muntanya, estan obligats a tramitar l assegurança de la cursa, que tramitarà la mateixa organització. La vigència d aquesta assegurança serà vàlida solament el dia de la cursa.

3 - Per a la participació a les curses de llarga distància cal tenir una preparació física adequada i disposar de l equipament necessari que ajudi a solucionar els problemes que us podeu trobar durant el recorregut. El treball de l organització, en principi, no és ajudar els participants a solucionar els problemes que puguin sorgir durant la cursa degut a les condicions climatològiques, problemes físics o mentals derivats d un cansament extrem. Article 2: Inscripcions i cancel lacions : La inscripció es podrà fer per Internet i en els punts anunciats a la pàgina web de la cursa, complimentant tot el formulari d inscripció i realitzant el pagament corresponent. Obertura d Inscripcions el dia 26 de novembre del Tancament d Inscripcions el dia 17 de maig de 2019 o al arribar al límit màxim dels 300 inscrits. S aconsella imprimir el certificat de cobrament bancari, però cal destacar que l únic document vàlid per demostrar la inscripció només serà el mail automàtic que el corredor rebrà just després de la preinscripció. NO rebre aquest automàtic i/o NO aparèixer en la llista d inscrits poc després d haver realitzat la inscripció, significarà que inclús podent-se haver efectuat el cobrament bancari correctament, la inscripció NO ha estat realitzada amb èxit o que les dades de contacte facilitades són errònies. En aquest cas haureu de posar-vos en contacte amb l Organització a través del mail per solucionar el possible error. L Organització es reserva el dret a ampliar o a reduir el nombre de places a cobrir per motius de seguretat o per altres motius que puguin afectar el bon desenvolupament de l esdeveniment. Política de devolucions No es farà cap devolució ni canvi de nom.

4 Llista d espera En el cas que s esgotin les places serà possible apuntar-se a la llista d espera de manera que el primer candidat de la llista serà el primer a qui es contactarà en cas de plaça vacant. Article 3: Declaració d aptitud física. La inscripció a l Ultra Cerdanya Short 2019 implica l acceptació del reglament i l adequada preparació del participant per a la prova, i ser conscient de la duresa de la mateixa. El participant també declara que està preparat física i psicològicament per realitzar una prova de les característiques de l Ultra Cerdanya Short i que ha realitzat les proves mèdiques adequades a la seva edat i característiques físiques. Els corredors inscrits a la prova entenen que participen voluntàriament i sota la seva pròpia responsabilitat. Per tant, exoneren de tota responsabilitat a l'organització de la prova, i convenen en no denunciar a l entitat organitzadora, col laboradors, patrocinadors i altres participants, així com tampoc iniciar cap reclamació de responsabilitat civil envers les citades parts. En el moment de la recollida del dorsal a Alp, el corredor entregarà als membres de l Organització el descàrrec de responsabilitat i declaració d aptitud física, degudament imprès i signat. La versió imprimible del document esmentat es pot descarregar a: Article 4: Dorsal, bossa del corredor i xip de control Durant tota la prova el participant estarà obligat a portar el dorsal sempre a la part frontal del cos, de forma totalment visible i per damunt la roba. Per la recollida del dorsal és obligatori presentar: Plec de responsabilitats omplert i signat. Si heu pagat la inscripció com a federats, targeta de federat o document acreditatiu de la llicencia de la FEEC, FEDME o Federació de muntanya equivalent de la vostra comunitat o país adherida a la UIAA o que tingui reciprocitat amb la FEEC. En cas de recollida per una tercera persona, caldrà fotocòpia del DNI signada pel corredor i acreditació de la Llicència en cas de ser federat.

5 El número de dorsal serà assignat aleatòriament en tots els cassos a cada, excepte pels primers números. Al dorsal hi haurà els números telefònics als que cal trucar. Article 5: Material tècnic obligatori i recomanat Cada participant ha de ser conscient dels perills de la muntanya, tant entrenant com en cursa per tal de gaudir-ne amb la màxima seguretat del recorregut que cadascú s afronta. A la web oficial de l Ultra Cerdanya trobareu una pestanya: secció material. Tots els corredors sense excepció, hauran d'assegurar-se de portar com a mínim del material marcat com a obligatori a la taula de la secció de material per poder realitzar la cursa. El divendres 17 demaig (segons el que determini l'últim informe meteorològic), es comunicarà si finalment algun dels articles de la llista NO/SÍ és obligatori. El fet que un article sigui obligatori, implica que el corredor ha de portar-lo amb ell, però no necessàriament l'ha de dur posat, i per tant pot estar dins la motxilla. Els controls de material es podran fer al 100% dels corredors o aleatòriament en qualsevol punt del recorregut entre la sortida i l'arribada (inclosos). No portar-lo implica la desqualificació immediata de la cursa. Article 6: Punts de control, avituallaments i assistència Al llarg del recorregut es situaran 2 punt intermedi d avituallament sòlid /líquid. En cadascun dels avituallaments es disposaran recipients on els participants puguin dipositar les deixalles. L'organització es farà càrrec de la recollida d aquestes deixalles. AVITUALLAMENT - Km 3,5 Bifurcació bosc - Km 5,3 Font Ocells

6 Cada participant haurà de seguir tot el recorregut marcat, sense saltar-se els senyals i passar per tots els punts de control que hi ha a cada avituallament. L Organització pot situar controls mòbils de pas o de material en qualsevol punt del recorregut. Cada participant només podrà fer ús d assistència personal dins de la zona d assistència, que estarà dins d un radi entre 50 i 100 metres al voltant de cada carpa d avituallament. Els límits de la zona d assistència estaran degudament senyalitzats en el recorregut, amb un cartell d inici/final de la zona d assistència. Alguns avituallaments poden tenir els accessos amb cotxe tallats per raons de seguretat o mal estat dels camins. L Organització només garanteix l accés amb cotxe a aquells avituallaments accessibles que s indicaran degudament a la web. Article 7: Abandó i evacuació Els corredors que decideixen retirar-se d una cursa hauran de comunicar-ho a l organització a través del control més proper al lloc de la retirada. No està permès abandonar fora d un avituallament, només si el corredor està lesionat o ferit. Un cop a l avituallament, el corredor comunicarà la voluntat d abandonar la prova al responsable de l avituallament (identificat amb una armilla fluorescent). EVACUACIÓ - Els corredors poden abandonar en qualsevol avituallament. - En el cas que el corredor retirat decideixi per tornar amb mitjans propis (familiars, amics... que el vinguin a buscar), haurà d informar igualment del seu abandó ja que si no l Organització el donarà per perdut i activarà l alarma de rescat. - Si el corredor no pot arribar pel seu propi peu al punt d abandonament amb transport més proper, podrà esperar a l avituallament on es trobi fins al seu tancament per tornar amb els mitjans de què disposi el personal de dit avituallament. - En cas de condicions meteorològiques desfavorables que obliguin a la parada total o parcial de la prova, l Organització garanteix l evacuació en el menor temps possible.

7 ASSEGURANÇA D ACCIDENTS En el cas que l Organització consideri necessari l ajut d un equip extern per realitzar un rescat, les depeses aniran a càrrec de l asseguradora que el corredor ha declarat tenir durant la inscripció, ja sigui llicencia federativa (FEEC o equivalent autonòmic habilitat per la FEDME, ISF o UIAA) o la contractada durant la inscripció (en aquest cas l Organització farà els tràmits pertinents). En el cas que el participant hagi declarat estar en possessió d una llicencia que en realitat no té, l Organització no es farà càrrec de les despeses derivades del seu accident. Article 8: Seguretat i assistència mèdica Durant el transcurs de la prova hi haurà varis equips mèdics i de seguretat interns que estaran coordinats amb el 112 per la direcció central de la cursa. Aquests equips estaran distribuïts pels diferents avituallaments i el corredor podrà sol licitar-los ajuda o assistència mèdica en cas de necessitar-la. Els metges i infermers podran: Eliminar de la prova (anul lant el dorsal) a tot corredor que considerin no apte per continuar, ordenar l evacuació de qualsevol corredor a qui considerin en perill, ordenar l hospitalització de qualsevol corredor quan aquesta es consideri necessària. EMERGÈNCIES DURANT EL RECORREGUT Tots els corredors estan obligats a socórrer a qualsevol altre participant que ho necessiti, dins de les pròpies capacitats i coneixements. No fer-ho implicaria incórrer en un delicte greu per omissió de socors, estipulat per la llei. En cas que el propi corredor o un company no pugui arribar a un avituallament per sí mateix degut a una emergència mèdica o de qualsevol altre tipus, caldrà seguir les següents instruccions (també indicades darrera el dorsal): - Si hi ha cobertura de mòbil: Trucar al telèfon indicat darrera el dorsal, descriure la situació i seguir les instruccions que s indiquin. - Si NO hi ha cobertura de mòbil: Trucar al 112 i indicar: Que som participants de l Ultra Cerdanya Punt aproximat en el què ens trobem. Problema o emergència mèdica que ens afecten. Nom i número de dorsal, propi o del pacient (en cas d assistir-lo).

8 S ha de considerar que en el medi on es desenvolupa l activitat i la distància d un lloc a l altre, l assistència mèdica es pot demorar. La seguretat de cadascú dependrà del material que es porti a la motxilla. Article 9: Modificacions, temps de pas o suspensió de la prova En el cas d unes males condicions meteorològiques o altres causes de força major, l Organització es reserva el dret de suspendre, neutralitzar o modificar les franges horàries i/o el recorregut. La modificació del recorregut/temps de pas i neutralització/suspensió, l Organització durant la setmana prèvia a la prova i segons les previsions podrà començar a avisar sobre els possibles canvis que es puguin produir en el recorregut. La decisió definitiva, però, s anunciarà durant el briefing del divendres. Aquesta mateixa informació es facilitarà simultàniament a través de les xarxes socials i web oficial. En el cas que el dia de la prova, les previsions siguin pitjors a les previstes i es consideri que posen en perill als corredors (tempesta elèctrica, falta de visibilitat, nevades o gel abundants, etc), es podrà endarrerir la sortida o aturar/neutralitzar la prova, si aquesta ja està en marxa. Si passades unes hores finalment les condicions no milloren se suspendrà definitivament la prova. La suspensió de la prova abans del previst, es realitzarà una devolució parcial de l import de l inscripció. El percentatge de dit import variarà en funció de la data de la suspensió i per tant de les despeses ja realitzades. En el cas que aquesta anul lació es faci durant els 7 dies anteriors a la prova i per causes alienes a l Organització, o en cas de suspensió de la prova un cop realitzada la sortida, no es contemplarà cap reemborsament.

9 Article 10: Penalitzacions i reclamacions Les penalitzacions descrites a continuació seran aplicades en el lloc i el moment en què es cometin les faltes. Les persones autoritzades per sancionar podran ser: l Organització, metges i els responsables de cada avituallament o punt de control. Les penalitzacions que impliquin una sanció de temps s hauran de complir en el mateix punt on s hagi produït la infracció i davant del responsable sancionador. No complir dita penalització seria incórrer en una falta de desobediència de les ordres dels comissaris, responsables d avituallament, metges o infermers, penalitzada amb la desqualificació. Existiran tres tipus de sancions: Lleus, greus i molt greus. Sancions Lleus (1/2 hora de penalització) No portar el dorsal en un lloc visible. Modificar la forma o composició del dorsal. Sancions Greus (1 hora de penalització) Escurçar o tallar recorregut sortint de l'itinerari marcat (penalització superior segons la distància escurçada). Rebre assistència externa fora de les àrees d'avituallament. Portar el telèfon mòbil en mode avió. Ser assistit fora dels punts autoritzats. Sancions Molt Greus (es penalitzaran amb la desqualificació del participant) Llençar deixalles fora dels llocs assignats. No portar algun element del material obligatori.

10 Utilitzar qualsevol mitjà de transport o locomoció durant tot o part del recorregut. No guardar respecte absolut a les més essencials normes esportives de companyia o de respecte a la natura. Qualsevol desconsideració amb els jutges de l'organització, comissari mèdic, director de la cursa, membres de l'organització, participants o voluntaris de la cursa. Finalitzar la prova més tard de l'hora de tancament fixada per l'organització. No ajudar o auxiliar a un corredor accidentat. Alterar la senyalització del recorregut. Perdre el dorsal, el xip de cronometratge o el braçalet de corredor. Participar amb el dorsal d'un altre corredor. Treure's el dorsal de corredor o donar-lo a un altre corredor. La ingesta de productes dopants així com negar-se a la realització de la prova antidòping en la forma i horaris establerts. Article 11: Reclamacions Les reclamacions o queixes dels corredors que es realitzin mentre estigui en curs l'ultra CERDANYA 2019, s hauran de presentar per escrit al Centre de Control de la cursa situat a la Plaça del Call, omplint un formulari que es facilitarà in situ, previ pagament d una fiança de 50 (en metàl lic), que seran retornats en cas de resolució favorable pel corredor. Aquestes reclamacions es podran presentar fins al moment del tancament de l'ultra CERDANYA 2019 i podran afectar a les classificacions provisionals i entrega de premis. Cada reclamació serà estudiada i resolta pel jurat de competició que estarà format per: El director de la cursa, el director esportiu, el responsable del crono (cas que sigui necessari) i un corredor escollit a l atzar i acceptat per les dues parts Contra la resolució del jurat de competició no s hi pot presentar cap recurs.

11 La resolució per aquestes reclamacions es prendrà en el mínim de temps possible, no superant el plaç màxim de 7 dies. En cas de resolució favorable al corredor, se li retornarà la fiança i es rectificarà la seva classificació en cas necessari. Article 12: Categories i premis Segons classificació general, Masculina i Femenina amb edats complertes durant l any 2019 (edat del participant a 31 de desembre): General Cadet (de 15 a 17 anys complerts durant l any de referència) Sènior (De 18 a 39 anys complerts durant l any de referència) Veterà/na (De 40 a més anys complerts durant l any de referència) Informar, que qui tingui premi en una classificació, se l'exclourà de les altres. TROFEUS: Els tres primers classificats de cada categoria rebran un trofeu. Article 13. Drets d imatge El dret a la pròpia imatge és un dret reconegut en l article 18.1 de la Constitució i regulat en la Llei 5/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge, així com en la aplicació de la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal, de 13 de desembre. L'ULTRA CERDANYA i el Club Esportiu Cerdanya Pirineus es reserven els drets exclusius de les imatges, de prendre i recopilar fotografies, vídeo i informació de les curses en què tots els participants estiguin implicats, així com utilitzar aquest material en anuncis, relacions públiques o qualsevol altre propòsit periodístic, publicitari o de promoció de l esdeveniment. Qualsevol projecte mediàtic o publicitari haurà de tenir el consentiment de l'ultra CERDANYA i el Club Esportiu Cerdanya Pirineus.

12 Article 14: Protecció de dades En inscriure s a qualsevol de les curses de l'ultra CERDANYA, els participants donen el seu consentiment per a que l organització de la prova tracti amb finalitat únicament esportiva o promocional les seves dades de caràcter personal. De conformitat amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal, el participant pot exercir els seus drets d accés, rectificació, cancel lació i oposició mitjançant l enviament d un correu electrònic a l adreça Els inscrits cedeixen de manera expressa a l organització el dret a reproduir el nom, cognoms, categoria i resultat obtingut. Article 15: Modificació del reglament Aquest reglament pot ésser corregit, modificat o millorat en qualsevol moment per part de l'organització. El fet de realitzar la inscripció mostra la conformitat del participant amb aquest reglament.